Duurzaamheidsverklaring Nova Vakantiereizen

Duurzaamheidsverklaring Nova Vakantiereizen

Duurzaamheidsverklaring Nova Vakantiereizen

Toerisme is een belangrijke economische factor en zal de komende jaren alleen maar in belangrijkheid toenemen. Daarnaast zal de hedendaagse cliënt niet alleen meer gaan reizen, hij zal ook kritischer gaan reizen.

Deze 2 factoren maken het van wezenlijk belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met dat wat de cliënt verlangt. Naast zaken als service, kwaliteit, flexibiliteit, zal dat ook zorg voor het milieu zijn.

Nova vakantiereizen is zich er van bewust dat het nalaten van adequate maatregelen betreffende het milieu op lange termijn niet alleen economische schade teweeg zal brengen, ook het milieu zal onvoldoende veerkracht blijken te hebben om te herstellen. Wij vinden het dan ook onaanvaardbaar dit op zijn beloop te laten.

Nova vakantiereizen geeft hieronder een overzicht van de acties die wij uitvoeren. Deze worden regelmatig getoetst en bijgesteld.

Nova vakantiereizen
Wolfgang Hendrix
Manager

Dorpssingel 12
6641 BE Beuningen
024-6778750
Email: Beuningen@nova-tours.nl
Websites: www.ustravel.nl, www.marokko-reizen.nl, www.nova-tours.nl

================================
Consumentencontact:
- Duurzaamheid wordt op de website benoemd.
- Bij de reisdocumenten wordt vanaf komende zomer een informatiebrief verstrekt over duurzaamheid op de bestemming

Concrete maatregelen op het gebied van vervoer:
- Nova Vakantiereizen geeft haar klanten routesuggesties met uitgebreide informatie voor de Fly-drive’s in USA, Canada en Marokko.
- Nova Vakantiereizen heeft vakanties met variabele aankomst- en vertrekdagen. Hierdoor worden aankomstdagen verspreid over de week, waarbij drukke en filegevoelige dagen kunnen worden vermeden.

Concrete maatregelen op het gebied van verblijf:
- Wij kijken bij de selectie van aanbod naar het de acties die de diverse accommodatieverschaffers op het gebied van duurzaamheid ondernemen. Wij baseren onze selectie hier ook deels op.

Concrete maatregelen op het gebied van informatie:
- Nova Vakantiereizen geeft geen brochure uit maar verwijst voor het gehele aanbod naar haar website. Daarnaast streven wij erna zoveel mogelijk reisdocumenten digitaal te versturen.

Concrete maatregelen op het gebied van interne milieuzorg:
- Interne memo's worden uitsluitend per e-mail verzonden en worden elektronisch gefiled.
- Nova Vakantiereizen stimuleert de werknemers met het openbaar vervoer te reizen door hier een vergoeding voor aan te bieden.
- Interne nieuwsbrieven, trainingen en relevante actuele informatie worden niet meer gedrukt, maar worden ook opgeslagen in onze database die voor alle medewerkers via het netwerk toegankelijk is.
- Al het naslagwerk (ondersteuning voor onze reserveringsmedewerkers) wordt zoveel mogelijk gedigitaliseerd en opgeslagen in een database op onze server en is voor alle gebruikers via het netwerk toegankelijk.
- Al onze apparatuur (laserprinters, kopieermachine, beeldschermen, computers) staan ingesteld op de sluimerstand.

Background Color:
 
Background Pattern:
Reset